Varstvo osebnih podatkov in politika zasebnosti

SPLOŠNE DOLOČBE

 • Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko naročil ali spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani izključno s strani podjetja FORTIA d.o.o. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
 • Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.
 • Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletnega mesta FORTIA d.o.o. za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.
 • V podjetju FORTIA d.o.o. smo poskrbeli, da bo vsak nakup na spletni strani trgovina-fortia.si popolnoma varen. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih, ipd) so ustrezno varovani, zato so za tretje osebe nedosegljivi.
 • Spletna stran trgovina-fortia.si je varovana s SSL certifikatom, ki nudi dodatno varnost.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika.
 • Prodajalec se zavezuje, da bo pri poslovanju uporabljal ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil.
 • Prodajalec se kot obdelovalec podatkov zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in v skladu z Uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).
 • Prodajalec vse osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo s stranko. V kolikor se stranka prijavi na e-novice prodajalec uporablja strankine podatke tudi za namene oglaševanja.
 • Osebni podatki stranke v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovorna tudi stranka, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 • Za uporabnike prodajalec hrani osebne podatke, kot so: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, IP naslov, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
 • V kolikor želi kupec odjavo iz seznama prejemnikov e-novic, je možna kadarkoli preko elektronske pošte info@trgovina-fortia.si. Odjavi se lahko tudi s klikom na odjavno povezavo v katerihkoli od prejetih e-Novic. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je možno, da bo kupec še prejel našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja.
 • V kolikor želi kupec brisati osebne podatke, katere hranimo za pošiljanje e-novic, nam mora to sporočiti na elektronski naslov info@trgovina-fortia.si. Zahtevek za brisanje prijave mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim ste se prijavili na e-novice ali pa morate navesti elektronski naslov, ki ga odjavljate. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za brisanje prijave, bomo zbrisali vaše osebne podatke.
 • Stranka je odgovorna za resničnost posredovanih osebnih podatkov. Naročilo lahko odda zgolj na svoje ime, na ime tretje osebe pa le, od katere ima podpisano pisno soglasje.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

 • Podjetje vodi osebne podatke v zbirkah osebnih podatkov, ki jih vzpostavi na podlagi zakona in osebne podatke, ki jih vodi v okviru zakonsko določenih zbirk na podlagi soglasja osebe, na katero se podatki nanašajo.
 • Oseba, o kateri se vodijo osebni podatki, oziroma pooblaščenec osebe ali zakoniti zastopnik osebe, o kateri se v zbirki osebnih podatkov vodijo njegovi osebni podatki, lahko vpogleda v osebne podatke, vodene o njem oziroma o zastopancu in jih ima pravico prepisati. Vpogled in prepis osebnih podatkov je osebi omogočen v roku 7 dni od dneva, ko je bila dostavljena pisna zahteva na podjetje.
 • Osebni podatki, vodeni v zbirki osebnih podatkov podjetja, se lahko posredujejo drugim uporabnikom samo, če so za njihovo pridobitev in uporabo pooblaščeni z zakonom ali na podlagi pisne zahteve ali privolitve osebe, na katero se osebni podatki nanašajo.

BRISANJE PODATKOV OZIROMA UNIČENJE NOSILCEV OSEBNIH PODATKOV

 • Osebni podatki se lahko vodijo v zbirki osebnih podatkov le toliko časa, kolikor je potrebno oz. je zakonsko določeno, da se doseže namen, za katerega se zbirajo in vodijo.
 • Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki zbrišejo oziroma uničijo nosilci podatkov.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema, če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.

Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Glede zakonskih omejitev in določilih hranjenja piškotkov na uporabnikovih brskalnikih si lahko pogledate tukaj.

Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate. V splošnih pogojih so napisana tudi navodila, kako lahko posamezne piškotke odstranite s tem, da sledite povezavam navedenih v pogojih.

V primeru da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem , ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcioanlnosti onemogočene.

Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

 • Piškotki Google Analytics

  Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

  V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

  Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

  Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Posodobite vaše trenutne nastavitve piškotkov tako, da označite katere piškotke dovoljujete na tem spletnem mestu.